VSAA sniedz nozīmīgu atgādinājumu pensiju un pabalstu saņēmējiem

Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) izdod svarīgu brīdinājumu saistībā ar pensiju un pabalstu saņemšanu, aicinot nodrošināt savu personīgo kontu kredītiestādē vai Pasta norēķinu sistēmā.

 

Iveta Daine, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) preses sekretāre, skaidro, ka šāda pakalpojuma izmaksas uz personas kontu ir noteiktas likumos, tostarp “Par valsts pensijām,” “Par apdrošināšanu bezdarba gadījumā,” “Par maternitātes un slimības apdrošināšanu,” “Par obligāto sociālo apdrošināšanu pret nelaimes gadījumiem darbā un arodslimībām,” “Valsts sociālo pabalstu likumā,” un citos attiecīgajos normatīvajos aktos.

 

Izmantojot citu fizisko personu, piemēram, ģimenes locekli, kā konta turētāju, pastāv risks, ka VSAA maksājums netiks saņemts, jo ir būtiski, lai konta turētāja vārds atbilstu VSAA maksājuma saņēmēja vārdam.

Pieprasot VSAA pakalpojumu un saņemot datus par kontu, kas pieder citai personai, iestāde prasa nekavējoties veikt izmaiņas, norādot savu personīgo kredītiestādes kontu maksājumu saņemšanai.

 

Konta maiņas pieteikumu var iesniegt droši elektroniski parakstot un nosūtot uz e-pastu “[email protected]”, izmantojot e-pastu, nosūtot to arī tradicionāli pa pastu vai nododot dokumentu kastītē jebkurā VSAA nodaļā, atceroties, ka iesniegums ir jāiesniedz laikus.

 

Pēc konta nomaiņas VSAA veiks atkārtotu maksājumu aizturēto summu izmaksai.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment